14 december 2014

Harrie met een mond vol tanden...

Omdat Harrie vandaag (zondag) een eter te gast krijgt en gisteren niet in staat was om boodschappen te doen, ging hij tegen zijn eigen principes in, boodschappen doen op zondag. Het is tenslotte lullig om je gasten op een houtje te laten bijten toch?

Nu is er in Nederland een supermarkt met een veelbesproken reclamecommercial, waarbij je een kerstdiner kunt doneren aan de mensen voor wie een 'kerstdiner' (of welke maaltijd dan ook eigenlijk) niet zo'n vanzelfsprekendheid is.
En Harrie ondersteunt zo'n actie graag, omdat hij hoopt, dat als hij onverhoopt in eenzelfde situatie terecht komt, hij ook kan rekenen op de steun van anderen.

Het werkt heel simpel, dacht Harrie....
Je kiest een kaartje/coupon uit met het gerecht dat je wilt doneren en rekent dat dan later bij de kassa af. Er zijn verschillende prijsklasses in deze coupons, dus je hoeft het eigenlijk niet te laten.

Harrie zoekt de rest van zijn boodschappen bij elkaar en loopt naar de kassa, waar hij alles op de band legt, inclusief de dinercoupons.

Meisje scant braaf alle artikelen, tot ze bij de coupons komt en kijkt Harrie met een vragende blik aan: "en wat moet ik hiermee?".

Harrie was even verbluft en voor hij kon denken over een tactische formulering ontschoot hem: "scannen lijkt mij, ik weet het niet, het is jullie actie?"
Het meisje keek Harrie vreemd aan, en scande aarzelend de coupons en schoof ze weer naar Harries kant. Harrie zei dat hij dacht dat zij die coupons wellicht moest houden, maar dat ze het misschien even aan haar collega moest vragen. Dat deed ze dan ook.

Ze keek op haar schermpje en zei verschrikt: "maar dan komt er wel een bedrag bij hoor!"
Waarop Harrie haar maar gerust probeerde te stellen en zei: "dat weet ik, dat was ook de bedoeling".

Het meisje keek alsof ze water zag branden, Harrie betaalde en liep grinnikend weg....

Lieve Supermarktketen, zouden jullie alsjeblieft je personeel in willen lichten over het hoe en wat van deze actie, anders gaat Harrie straks ook nog heel cynisch worden en lopen jullie wellicht een boel donaties voor deze goede acties mis....
En dat zou zonde zijn, want tenslotte was het idee: IEDEREEN een goede Kerst!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten