11 april 2012

24 maart 2012: Afgestompt? (web-log)

Harrie ging naar de bioscoop. Al een aantal keer had hij samen met een vriendinnetje in London geprobeerd om naar het toneelstuk ‘Woman in Black’ te gaan, maar keer op keer kwam er iets tussen.

Harrie houdt best wel van griezelen, maar omdat Kleine Harrie dat allemaal ‘errug eng’ vindt en dan heel erg overstuur raakt, werd er eigenlijk nooit meer iets spannends gedaan…. totdat Puber Harrie zich dus meldde en vertelde dat hij ook wel eens iets ‘dopes wilde doen’. Niet alleen maar suffe, kinderachtige zaken dus, maar eens echt griezelen. En zo kwamen Vriendinnetje en Harrie dus op het idee om naar dat toneelstuk te gaan. Maar ja, het kwam er dus steeds niet van. De ene keer viel het speelschema niet samen met het werkschema van Vriendinnetje, de andere keer verliet Harrie het land voortijdig omdat hij niet nog een keer in een Engels ziekenhuis wilde belanden en de derde keer, ach…de dood laat zich ook niet (altijd) regelen volgens een schema.

Maar niet getreurd, nu draait dus in de bioscoop ‘Woman in Black’ met Harry Potter in de hoofdrol. Wat wil een mens nog meer???
Dat zou lekker griezelen worden.
Maar niks was minder waar. Ok, ok, niet liegen. Harrie had alles bij elkaar in anderhalf uur maar liefst 2 schrikmomentjes, maar dat was het dan ook wel.

Was het dan een slechte film???

Nee, dat denkt Harrie niet, want de mensen om hem heen zaten wel op het puntje van hun stoel. Sprongen op bij elk onverwacht geluid, gilden bij elk klein ‘schrikeffect’. Aanleiding voor Puber Harrie om de hele zaal maar om te dopen tot ‘een stelletje watjes!'

En nu zit Harrie dus weer thuis en vraagt zich af: is Harrie nou zo afgestompt dat hij de spanning niet meer kan voelen???

Geen idee, maar de film heeft hij in ieder geval gezien en kan hij weer van zijn lijstje schrappen.

Hij is uiterst benieuwd wat Vriendinnetje in London er van vond?


2 opmerkingen:

  1. Ik ga zelden naar de film maar als ie heel spannend is zit ik liever voor de TV want dan kan ik het geluid even uitdraaien. Maria kan volstrekt niet tegen opgebouwde spanning en ik eigenlijk ook niet zo erg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou niet (meer) van griezelige films Harrie. Wel van spannende.
    Tegenwoordig moet alles zo expliciet in beeld gebracht worden. Hitchkock met zijn suspect-films vond ik vroeger veel spannender.

    BeantwoordenVerwijderen