11 april 2012

18 maart: 2012: Bibberbenen en een waggelzak (web-log)

Harrie had kaartjes voor het theater. Nu is dat op zich geen unicum, want hij gaat wel vaker naar het theater, maar normaal gesproken, gaat Harrie’s voorkeur uit naar cabaret voorstellingen.

De laatste  jaren echter, is Harrie wat meer aan het experimenteren. Jaha, living on the edge!
Zo heeft hij vorige jaren al een aantal keer streetdance voorstellingen gezien, onbekende cabaretiers, experimenteel toneel, een klassiek concert, een aantal musicals en zat hij zelfs bij een balletvoorstelling vol met kleine kinderen (de Notenkraker).

Maar gisteren ging hij samen met Shaft naar een ‘volwassen ballet voorstelling’. U weet wel, zo een met een heuse inleiding waarin het verhaal, de kostuums en de muziek wordt uitgelegd, in de hoop dat je het dan kunt volgen.

De paniek sloeg Harrie tijdens de inleiding al om het hart. De mevrouw vertelde met een grote glimlach op haar gezicht dat de voorstelling maar liefst 3 uur en 20 minuten zou duren, “maar niet getreurd”, zo voegde ze er aan toe, “u krijgt maar liefst twee maal een pauze”. Slik….dat werd letterlijk en figuurlijk een lange avond.

Harrie en Shaft gingen kijken naar ‘Het Zwanenmeer’. En zodra het doek openging was Harrie min of meer betoverd door de combinatie van het schitterende decor, de prachtige muziek en de dans.

Maar Harrie kijkt nooit alleen!

Kleine Harrie vond vooral de ‘bibberbenen’ van de ballerina’s erg grappig. Een reden om iedere keer in een luid gegiechel uit te barsten. Gelukkig kunnen de mensen om Harrie heen dat niet horen, maar Harrie wel.

Puber Harrie was vooral ‘gefascineerd’ (of moet Harrie zeggen geobsedeerd) door de mannelijke balletdansers. Hij vindt het maar niks dat de dansers een strakke maillot moeten dragen “waardoor je alles maar ziet zitten en ze bij elk sprongetje een waggelzak hebben”.

Uhm ja…bibberbenen en een waggelzak dus. Harrie zelf vond het overigens gewoon prachtig, al vond hij dat het best een half uur korter had gekund, want ruim drie uur stilzitten is niet zo zijn kwaliteit!

4 opmerkingen:

 1. Bibberbenen, een waggelzak en een giechelende Kleine Harrie, als ik naast je had gezeten dan had je er een schaterlachende Gees aan toe kunnen voegen.
  Weer met plezier gelezen Harrie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whahaha, hoe kom je erop?! Bibberbenen en een waggelzak. Al kan ik me er zeker iets bij voorstellen.
  Wat een lange zit Harrie. Al had je slechtere balletten kunnen treffen dan het wereldberoemde Zwanenmeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ben er ook nog. alleen wist ik niet dat je weer hier zat. Enfin, weet ik het.

  Dat dashboard is even wennen. Ik ken het nu een beetje want wordpress heeft het ook. Dezelfde systematiek.

  Maar je hebt het al gedaan tenslotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig omschreven, waard om in het woordenboek te komen, Waggelbenen en bibberzak.
  Vrolijke groet

  BeantwoordenVerwijderen