25 oktober 2015

D-day...

Vandaag is het D-day in huize Harrie.
En nee, er is geen oorlog, er wordt ook niks of niemand bevrijd vandaag, het is gewoon Drama dag.
Waarom???

Heel simpel, vandaag is het weer eens tijd om drie van de vier nijlpaarden die het Harrie huishouden telt te wassen. Het is dat nummer vier te groot is, anders zou het een ritje voor vier in de badmachine (zoals Kleine Harrie de wasmachine hardnekkig blijft noemen) zijn geweest.

Al twee weken is Harrie bezig met het voorbereiden van Kleine Harrie, voor wie dit keer op keer een dramatisch moment is. En dus zit Harrie dit blogje dan ook op de grond vóór de badmachine te schrijven, zodat Kleine Harrie de drie vriendjes goed in de gaten kan houden.

Voor Kleine Harrie zijn knuffelbeesten niet zomaar knuffelbeesten. Ze leven, praten en hebben net als mensen gevoel. En dat kan best wel eens frustrerend zijn, zoals vandaag.

Hoe vaak Harrie ook uitlegt dat Nijlpaarden in het water wonen en héél lang hun adem in kunnen houden en héél goed kunnen zwemmen, het helpt niks. "Mag niet, dat is zielug" is het snikkende antwoord op elk argument dat Harrie probeert te opperen om zijn keuze te rechtvaardigen.

Uiteindelijk hakt Harrie de knoop door en gaan de drie vrienden gewoon in bad, met lekkere zeep, zodat ze straks weer naar baby ruiken, een kleine troost voor alle partijen. En hoewel Kleine Harrie blijft huilen en protesteren, is er een soort van deal: zolang Kleine Harrie ze mag zien zwemmen, zal hij niet de deur van de badmachine open rukken.... Fijn!

En dus zit Harrie hier te wachten op het piepsignaal, het moment voor het vervolg van dit Drama, want dan moeten de drie vrienden dus drogen.
En met wasknijpers aan het rek vastmaken? Nee, dat doet pijn!
Met een riem vastbinden aan het wasrek? Nee, dat is zielug!
In de droger (van de onderbuurvrouw)? Nee, dan worden ze misselijk!
Op de verwarming? Nee, dan verbranden ze hun billen!
Enz.

En mocht dit drama dadelijk weer 'opgelost zijn', dan komt vanavond het vervolg....
Want, behalve de allerkleinste misschien, zullen de vriendjes niet droog zijn en dus niet mee naar bed kunnen.

Zucht, Harrie gaat dus maar alvast zorgen voor voldoende zachte roze handdoeken om de vriendjes vanavond in te wikkelen (dankjewel Woonbegeleider!) om daarna zelf doodmoe deze Drama dag af te sluiten met een welverdiende slaap, waarbij toch zeker iedere twee uur even gecheckt moet worden hoe het met de Vriendjes is....

*stemmenhoren, nooit saai*


1 opmerking:

  1. Oh, arme nijlpaardjes.. en dan wil je ze ook nog aan hun oren hangen, dat is zielig. Wel slim om ze in een handdoek te wikkelen, maar of ze voorlopig nog wat gaan zeggen????

    BeantwoordenVerwijderen