13 september 2013

Een intern grapje....

Het zal inmiddels geen geheim meer zijn.... In Harries hoofd woont zo'n beetje een hele familie.
Een hele club individuen van verschillende leeftijden met allemaal eigen karakters en eigen-aardigheden.
En soms ook on-aardigheden.

Er heerst in Harries hoofd zo een eigen systeem en hiƫrarchie in rangorde.
Maar als je ieder apart zou ondervragen dan zijn ze natuurlijk allemaal stuk voor stuk de belangrijkste.
En gelijk hebben ze, want ze zijn allemaal, ieder op hun eigen manier ook heel belangrijk!

Goed, dat gezegd hebbende, wil Harrie het eens hebben over de jongste drie telgen in zijn hoofd.
Kleine Harrie (6), Puber Harrie jr (12) en Puber Harrie sr (16). (Vergis u niet, het zijn dan wel pubers, maar als u ze hoort lijken het de opa's van de Muppets wel!)

Net als in een 'normaal' gezin, kunnen ook de kinderen in Harrie's hoofd het niet altijd met elkaar vinden.
En zo was er een tijd lang een soort van pest hiƫrarchie.
Kleine Harrie werd gepest door Puber jr, Puber jr door Puber sr en Puber sr op zijn beurt weer door een aantal van de volwassen stemmen.

Maar sinds een tijdje is het pesten onder de jongste delegatie overgegaan op een soort van intern grapje.
En eigenlijk is het een beetje gemeen, maar het is ook wel weer heel schattig en tovert iedere avond opnieuw een glimlach op Harrie's gezicht...

Harrie, vertel nou!!!!!!! Nou goed...

Een tijdje terug, schreef Harrie al een stukje over Kleine Harrie, dat hij overtuigd was dat er een hond in de iPad woonde. Dat had iets te maken met een alarm dat iedere avond om 22u afgaat en dat klinkt als een blaffende hond.

De goedgelovigheid van Kleine Harrie bracht de Pubers op een "geniaal" idee. Ze hebben het 'bureaublad' van de iPad ingesteld op een plaatje van een hond en hebben Kleine Harrie verteld dat de blaffende Hond OK heet.

OK, zo vertelden ze Kleine Harrie, die gaat blaffen omdat hij graag zachtjes geklopt/geaaid wil worden, zodat hij kan gaan slapen.
Dus vanaf dat moment (Harrie kreeg dit verhaal natuurlijk zelf niet mee, hij kreeg het later, onder veel gelach en geproest van de twee te horen) stormde Kleine Harrie steeds naar de iPad als OK begon te blaffen al roepend 'Ik kom al OK, ik kom al, wacht even, ik kom je al aaien, rustig maar!'

Waar Harrie zich ook bevindt, wat hij ook aan het doen is, de iPad moet open en Kleine Harrie moet en zal OK 'aaien', want dan houdt OK op met blaffen en kan OK (maar ook Harrie) gaan slapen.....

En de Pubers, gniffelen nog elke avond....
En Harrie??? die doet met ze mee.....2 opmerkingen:

  1. Hilarisch verhaal. Alhoewel ik moeilijk kan invoelen hoe dat moet zijn, met al die gepersonificeerde stemmen, klinkt het wel leuk. Als alle stemmen die humor etaleren lijkt me er goed mee te leven. Ze moeten alleen geen last van ochtendziekte of avondwoede krijgen.
    mooi stuk, een echte Harrie. Jammer dat zo weinig mensen dat meekrijgen.

    BeantwoordenVerwijderen