4 juli 2013

Consternatie in het Harriehoofd...


Harrie zit in een vervangbus van de NS. Dit oponthoud was netjes aangekondigd dus hij heeft niks te klagen. Het is ook allemaal goed (bijna perfect zelfs) geregeld, dus ook daar valt niks over te klagen, dus Harrie verveelt zich een beetje... Niks te klagen, Harrie blijft een Hollander, wat moet hij dan toch doen met deze toch enigszins verloren tijd?

Hij luistert naar de nieuwsuitzending op de radio die de chauffeur even wat harder heeft gezet en hoort daar een zinnetje dat hem vervolgens niet meer los zal laten.... Harrie zegt er alvast bij dat hij het zinnetje misschien niet meer geheel juist reproduceert maar het stukje waar het om gaat zal hij onderstrepen, dat is zeker juist gereproduceerd!

 "De kleinzoon van Nelson Mandela heeft drie kinderen van Mandela twee jaar geleden ten onrechte laten herbegraven" .....

Uhm.... Tja, Harrie kan dat zinnetje niet meer uit zijn hoofd krijgen. Hij denkt in plaatjes en is een taalfreak en dat is in dit geval niet echt een lekkere combinatie...

Waarom ten onrechte? Wat was er ten onrechte aan? 
- Waren ze nog niet begraven (en konden ze zodoende dus nog niet herbegraven worden)? 
- Waren ze (erger nog) misschien nog niet eens dood? En hoe kun je iemand dan herbegraven als ze nog niet eerst begraven waren? Dan ben je eerder iemand levend aan het begraven?
- Of zouden ze bedoelen dat het toch niet zijn kinderen waren??

Harrie weet het niet, maar dankzij dat ene zinnetje was zijn treinreis zo voorbij en heeft hij zich geen seconde meer verveeld! 

Lang leve een Harrie hoofd!Ps: Harrie heeft het nieuwsbericht inmiddels op internet gelezen hoor, dus hij hoeft de werkelijke uitleg niet meer te hebben, hij wilde gewoon even delen wat zo'n losse opmerking voor eigen leven gaat leiden in zijn hoofd....

2 opmerkingen:

  1. Mooi, dan hoef ik niet meer uit te leggen wat deze op geld beluste jongen allemaal in zijn kop haalde. En het mooie is dat Nelson nog steeds leeft. Van mij mag hij over de honderd worden en dat de pers dan telkens de necrologie al klaar heeft maar dat ie maar niet dood gaat.
    Akelig voor de krantenplanning maar dat vind ik dus leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harrie Himself24 juli 2013 om 14:46

    sommige helden mogen niet dood gaan Plato!

    BeantwoordenVerwijderen