12 januari 2013

Hoe Harrie de wereldproblemen oplost....

Al maanden had Harrie er last van! Al maanden zat hij zich spreekwoordelijk groen en geel te ergeren. Al maanden probeerde hij een oplossing voor zijn oh zo grote wereldprobleem te bedenken.
Hij verzon van alles: simpele dingen, ingewikkelde dingen, zelfs ingenieuze dingen. Maar het mocht niet baten. Harrie bleef letterlijk met het probleem zitten

Wat was er aan de hand hoort hij jullie vragen????? Wat was dit mega wereldprobleem dat Harrie had???

Dat zal hij u vertellen.....Zijn afstandsbediening van zijn 'decoder' deed het niet.
Dat wil zeggen, hij deed het wel, maar Harrie kreeg de batterijen er niet goed in. En als hij de baterijen er eindelijk in had, dan ging het klepje niet dicht. Of als hij het klepje bijna dicht had, dan besloot één van de batterijen (gewoon om Harrie te pesten) er gewoon weer terug uit te springen!
Gek werd Harrie ervan!!!! (of was hij dat nu al??)
Allerlei paranoïde ideëen schoten door zijn hoofd. Dit was een samenzwering het kon niet anders.

Harrie hoort u denken: is dit nu alles Harrie, was dit nou je grote wereldprobleem??
Ja, maar dan begrijpt u de omvang van het probleem niet!

Als Harrie de afstandsbediening niet aan de praat krijgt, kan hij dus niet zappen en dat betekent dat hij niets anders kan zien dan de hele dag rtl 4 want dat was blijkbaar de laatste zender die Harrie gekeken had vóór zijn batterijen het begaven. En zeg nou zelf, daar wordt geen mens vrolijker van, toch?

En als Harrie de knopjes niet kan bedienen, dan kan hij ook niet zijn opgenomen programma's van zijn harde schijf bekijken en eraf gooien, waardoor de schijf uiteraard overvol raakt en er geen nieuwe programma's meer bij konden komen. Kortom, Harrie ging zijn favoriete programma's missen!!!

Een Behulpzame Vriend, wilde Harrie wel proberen te helpen met zijn wereldprobleem, zo moeilijk kon het immers  toch niet zijn? Hij probeerde en probeerde, maar het lukte hem ook niet. "Heb je wel de goede maat batterijen Harrie?" Ja natuurlijk, Behulpzame Vriend, dat zie je toch zelf! Ze passen er toch in??? Ook Behulpzame Vriend had geen idee...

Harrie keek de laatste weken nauwelijks nog tv, zo zat was hij het! Maar hij besloot zichzelf maar voor de spreekwoordelijke leeuwen te werpen en stopte de afstandsbediening, de batterijen en het klepje in zijn zak en liep naar de plaatselijke elektronica zaak.

De man achter de balie, probeerde hetzelfde wat Harrie en Behulpzame Vriend al hadden geprobeerd, en vroeg toen: "Is het wel de goede maat?" Harrie antwoordde, opnieuw, "ja, want ze passen toch?" De man onderwierp het apparaat aan een nauwkeuriger onderzoek, en deed vervolgens hetzelfde met de batterijen en kwam toen tot de schokkende mededeling: "Je hebt het mis Harrie, het is de verkeerde maat."

Hij scheurde twee identiek lijkende batterijen uit de verpakking, stopte die met alle gemak van de wereld in het apparaat, deed de deksel erop, testte het apparaat uit en sindsdien zit Harrie weer heerlijk ongefrustreerd in zijn luie stoel voor de tv te hangen...

En zo, zo lost Harrie de wereldproblemen één voor één op.9 opmerkingen:

 1. Ik wilde hier beginnen met whahahaha. Maar dat doe ik niet. Het is te oneerbiedig t.o.v. iemand die zojuist een mondiaal probleem heeft opgelost. Wel leuk dat hieronder zo'n treffende foto van je staat, Har. Zo ken ik je weer. Wha....nee!!

  Goed dat er nog specialisten in de wereld zijn. Bij de DVD van Maria springen de batterijen er ook uit en die hebben beslist de goede maat. Maar dat kleine rottige veertje he... wat is het leven toch rot af en toe.

  Wh....nee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. plaat, mocht je denken dat platte ronde batterijen maar 1 maat hebben......guess again!!!!!
  enne.....lachen mag....dat kan harrie nu ook wel weer. maar echt, wat heet hij de afstandsbediening vervloekt de afgelopen weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof je, Harrie. Ik erger me ook kapot als bij Maria de batterijen uit de afstandsbediening van de DVD springen. Nee, dan lach ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. daar moet harrie dan weer een beetje om gniffelen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ow Harrie.. ik was je kwijt.. ik dacht dat je na alle weblog perikelen gestopt was... pfff wat fijn je log weer gevonden te hebben. Ik ga je heel gauw linken, want ik geniet zo van je schrijven.

  Jij nog de allerbeste wensen voor dit jaar... ik ga nu lezen. Nee... eerst linken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi.. ik moet wel gniffelen.... Ik had een klasgenoot die boos was op de juwelier omdat het lampje in zijn nieuwe horloge het gelijk al begeven had. Na twee weken mocht hij het horloge halen met de mededeling dat daar geen lampje in zat.... haha.... jouw verhaal deed mij daar gelijk aan denken. Ships.. moet je nog linken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha.... het had zomaar harrie kunnen zijn ja!!

   Verwijderen
 7. hoi Harrie, dit is de eerste keer dat ik je weblog bekijk. En ik vind het stukje met de afstandsbediening heel interessant, zoals je dit probleem oplost. Ik wens je een fijn weekend met veel tv kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Yvonne, dat had Harrie zichzelf ook wel gegund. Maar de woningbouwvereniging dacht daar waarschijnlijk anders over. Die zijn een woning ergens onder Harrie aan het renoveren en boorden daar eerder op de dag mis... HIHI, toen viel Harries tv dus uit. Nu doet de afstandsbediening het wel, maar het apparaat zelf (het kastje met de zenders) het niet meer :-)
   Een weekend met films of boeken dan maar!

   Verwijderen