12 februari 2013

Carnaval, een Duivels feest!!!

Het is weer zo ver. Het is weer carnaval.
Carnaval is niet Harries favoriete tijd van het jaar.
Hij snapt carnaval niet zo goed.
Hij hoort en ziet namelijk het hele jaar door rare dingen en wezens en krijgt dan te horen dat dat niet normaal is en dat hij 'mentaal uit balans' is.
Maar tijdens deze 3, 4 of 5 dagen (afhankelijk waar je bent en wanneer je begint) mag alles en is alles normaal.....

Harrie had dit jaar besloten zichzelf op te sluiten in zijn woning.
Hij had op zaterdag alle benodigde boodschappen in huis gehaald (essentieel want de lokale supermarkt gaat dinsdag pas weer een paar uurtjes open) en sloot zich daarna zoals met zichzelf afgesproken, op in zijn woning.
Hij keek films, speelde computerspelletjes, werkte aan vertalingen, las boeken en vermaakte zich prima.

Helaas voor Harrie moest hij maandag naar Meneer de Psychiater, die net als Harrie niet aan carnaval doet en gewoon werkt! En die zit, helaas voor Harrie, midden in het centrum.
Harrie moest dus de deur wel uit, of hij nu wilde of niet.

De hele dag was hij al opgefokt. Onderweg zag hij allerlei verklede mensen. Hij zag een olifant lopen, tot grote hilariteit van Kleine Harrie. Toen Harrie zijn auto geparkeerd had en over wilde steken richting het kantoor van Meneer de Psychiater, zag hij de Duivel op hem af komen lopen.

Nu heeft Harrie een verleden waarin de Duivel een belangrijke rol speelt en dat maakt Harrie van tijd tot tijd nog best kwetsbaar/bang. Deze confrontatie, was net iets te veel van het goede.....

Harrie bleef verstijfd midden op de weg staan, en kwam pas bij van het getoeter van een bus.....
en de Duivel???

Die was gevlogen!!!


8 opmerkingen:

 1. Harrie; ik gq hier morgen op reageren, hoewel ik van Carnaval net zoveel verstand heb als schizofrenie, niet veel dus.

  Maar nu heb ik nog een vraag aan jou: Jij schrijft:

  En hoewel Harrie best moet grinniken om je stukje Plaat, wil Harrie toch tegen je zeggen: doe je huiswerk en lees nou toch eens wat schizofrenie eigenlijk is, want het heeft niks met meerdere persoonlijkheden/gespleten geesten enz te maken…...

  Ik geef dus al toe dat ik geen verstand van schizofrenie hebt en ik snap dat jij ten aanzien van dit onderwerp alle woorden zwaar weegt.

  Mijn vraag is: waar doel je op. In mijn korte stukje zeg ik in feite maar weinig over schizofrenie. Dat was namelijk niet het hoofdonderwerp. Het ging me hier over de belachelijk graaierige overheid die alles aangrijpt om mensen te korten.

  Ik moet wel aannemen dat het komt omdat ik schizofrenie een kwaal heb genoemd. Of is er meer.

  Kun je me daar eens over schrijven. Dan verander ik het verhaal zodanig dat het goed staat. Want ik wil niemand voor het hoofd stoten.

  Groetjes

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou de duivel bang zijn van bussen dan?
  Enfin, ik kan me voorstellen dat je van carnaval niets moet hebben. als nuchteren noorderling kijk ik ook vreemd op van bebaarde kerels in lammetjespakken etc. Van mij hoeft het allemaal niet en mag het in het rijtje af te voeren elementen terechtkomen (ingeklemd tussen het oudejaarsvuurwerk en het pauselijk paasritueel a la bedaaankt fur die bloeme).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. uhm, het paasbedankje is al een tijdje afgeschaft. we sturen namelijk geen bloemen meer heeft Harrie zich laten vertellen.
   En Harrie vindt vuurwerk juist gaaf. Zou er geen (sier)vuurwerk meer zijn met oud en nieuw, dan zou hij hier in de buurt helemaal niet meer weten dat er een nieuw jaar begonnen is!!!

   Carnaval hoeft niet afgeschaft te worden van Harrie, maar Harrie zou het fijn vinden als niet het hele leven hier platgelegd zou worden vier dagen lang!

   Verwijderen
 3. Gelukkig had die bus een toeter... en dat de duivel kon vliegen.

  Ik hoop dat je erover kon praten met je ook niet van carnaval houdende psychiater.

  Ik wens jullie een heel fijn weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harrie in de Warrie16 februari 2013 om 22:52

   een klein beetje, maar Harrie en Meneer de Psychiater hadden nog een hele hoop andere dingen om over te praten!
   Zo lag er nog een ruzietje tussen hen beiden van eind vorig jaar te wachten om opgehelderd te worden!

   Verwijderen
 4. Carnaval...van mij mag die afgeschaft worden. Is er alleen om te drinken en dan de lolbroek uit te hangen. Iedereen is uit zijn doen..ja,klopt zelfs de winkels zijn dicht!Ik ben "gewoon" gaan werken en heb het hele carnavalgedoe aan me voorbij laten gaan.
  Ben je er een beetje overheen nu,Harrie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harrie in de Warrie16 februari 2013 om 22:56

   Harrie weet niet zo goed of carnaval alleen maar om drinken en dan de lolbroek uithangen gaat. Voor de gemiddelde stadsgenoot (de échte dan hè), gaat het veel dieper, veel verder, maar Harrie ziet ook niet meer dan dat.
   Het hoeft van Harrie niet afgeschaft te worden, hij vindt het echt wel mooi om te zien hoeveel werk mensen van hun kostuums maken en hoe ze zich schmincken hier en hoe ze lol hebben. Hij moet er alleen niet tussen staan... En Harrie zou willen dat het leven niet stil lag en dat hij een keuze had in of hij wel of niet naar een winkel wilde, of wel of niet naar het werk kon enz.

   Verwijderen
 5. Ai Harrie, dat was wel een heel gevaarlijke plek om te verstijven. Gelukkig heb je je confrontatie met de Duivel overleefd. :-)
  Tip: in het vervolg geen afspraken meer maken tijdens carnaval.

  BeantwoordenVerwijderen