4 november 2012

Een illusie armer...

Harrie is een enorme filmfan. Hij heeft zelfs een filmabonnement in de bioscoop waardoor hij alle films kan kijken die hij maar wil, zo vaak hij maar wil.
Helaas voor Harrie lukt het hem op dit moment even niet zo goed om naar de bioscoop te gaan om zijn favoriete hobby uit te oefenen. Hij voelt zich alles behalve goed en heeft moeite zijn huis uit te komen en het is een beetje druk in zijn hoofd.
Maar dat mag de pret niet drukken, want Harrie heeft genoeg films in huis om zijn eigen bioscoop te beginnen.

Harrie's stemmen houden ook van films, alleen zoveel stemmen, zoveel voorkeuren. Dus als Harrie met Oude Puber een thriller kijkt, dan moet hij met Jonge Puber een horror kijken en daar wordt Kleine Harrie dan weer bang van en dus kijken we dan ook nog een familiefilm.

Gisteren werd het dus de 'treasure buddies', een film over vijf avontuurlijke golden retriever puppy's die dit keer op avontuur gingen in Egypte.
Als je Kleine Harrie ergens blij mee kunt maken dan is het met een film over hondjes. En dus werd er vrolijk op los gebabbeld door Kleine Harrie.

Op een gegeven moment valt één van de puppy's bijna in een slangenkuil, maar gelukkig weet zijn vriendje hem nog net op tijd bij zijn staart te grijpen (met zijn tanden) en hem al trekkend weer terug op de kant te krijgen.

Ineens wordt Kleine Harrie heel stil en als Harrie vraagt wat er is, zegt hij: "dat kan niet hè?" Harrie is even op zijn hoede en vraagt voorzichtig wat er dan niet zou kunnen.
Kleine Harrie slaakt een diepe zucht en begint te ratelen: "Nou toen Dribbel* hier kwam slapen en hij in mijn hand bijtte toen deed het heel erg bloeden en Dribbel bijtte niet eens hard. Als Modderbal** in de staart van Bink bijt en daaraan moet trekken dan bijt hij de staart eraf want zijn tanden zijn hartstikke scherp!"

Tja, wat moet Harrie daar nu toch op zeggen?
Kleine Harrie is een illusie armer, een film is maar een film.
* Dribbel was een pluizige, schattige, erg speelse, bijtgrage logeerpuppy die ooit twee nachtjes kwam logeren en Harries hand aanzag als bot.
**  Het kan zijn dat Harrie de namen van de hondjes even door elkaar gegooid heeft, maar de namen zijn gebaseerd op de hoofdpersonen uit de film.

3 opmerkingen:

 1. Tja, dat valt inderdaad niet mee. Ik geloof dat ik ook een kinderfilm zou gaan kijken. Dan zouden die andere stemmen misschien denken: saaie boel hier, we gaan wel ergens anders wonen.
  Nou, dat zal wel heel anders liggen, ik fantaseer er maar op los.
  Hoe zou kleine Willem ook al weer praten. Ik ben zoveel vergeten. Een klein beetje herinnering zou ik ook wel willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kleine hondjes hebben idd scherpe tandjes :) slimme kleine harrie! Groetjes van Qliek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè qliek, leuk je weer te zien!
  En ja Kleine Harrie is niet dom!
  Hij heeft zomaar besloten dan hij nu 7 is, want 6 vond hij niet meer leuk! ;)

  BeantwoordenVerwijderen