3 september 2015

Een goede avond....

Harrie mocht weer eens voor zijn halfjaarlijkse controle naar de tandarts. Nu is Harrie in sommige opzichten heel erg normaal: dit is niet zijn favoriete moment.

Dit keer was het extra spannend omdat Harrie wist dat na zijn bezoek aan de mondhygiënist (of preventieassistent, of hoe deze persoon nu dan ook heet), bij de tandarts mocht komen om een vulling te laten vervangen.

De mondhygiënist vindt Harrie een ramp (en andersom waarschijnlijk ook wel)!
Deze roept steeds dat Harrie goed moet poetsen, zijn tanden goed moet reinigen omdat zijn tanden anders 'vergaan', maar tegelijkertijd is hij degene die zo hard met haakjes en andere martelwerktuigen tekeer gaat dat Harrie bang is dat hij geen tand meer over heeft als hij uit de stoel stapt... Om over de elektrische martelwerktuigen die er gebruikt worden nog maar te zwijgen.

Maar goed, het is voor Harrie een heel geruststellend idee dat hij er na een half uurtje weer voor een half jaar vanaf is, dus dan is het wel vol te houden.

Als Harrie dan vervolgens naar de tandarts doorloopt, begroet deze hem altijd met een vrolijk 'goede avond!'(inderdaad, Harrie gaat in de avonduren naar de tandarts).

Maar Harrie is het daar nooit mee eens: dus dan zegt hij "nee".
De tandarts kijkt hem dan verward aan en vraagt: "hoezo is het geen avond dan?"
Waarop Harrie antwoordt: "jawel, maar goed wil ik hem niet noemen aangezien ik hier ben."
Dan moet de tandarts weer lachen en neemt Harrie plaats in De Stoel.

Terwijl de tandarts nog in haar computer iets aan het nakijken is en Harrie rustig ligt te wachten in De Stoel op 'zijn lot', wordt er zacht en snel op de deur geklopt. De baliemedewerker komt de ruimte in en zegt "uhm, er is iemand flauw gevallen hiernaast." En Harrie kan nog net de grote angstige ogen zien van de balie medewerker als deze weer snel verdwijnt.

De tandarts vraagt netjes Harries toestemming om te mogen vertrekken en stapt dan snel achter de baliemedewerker aan de kamer uit.

Na 10 minuten komt de tandarts terug en Harrie heeft een mega grijns op zijn gezicht.
"wat lach je nou?" vraagt de tandarts.

"nu is het een goede avond!" stelt Harrie hardop vast, "het kan altijd erger blijkbaar!"

En na een half uur verlaat Harrie met een verdoofde bek het gebouw van de tandarts, met materiaal voor een blog op zak!

plaatje: internet

1 opmerking:

  1. Heerlijk verhaal Harrie... ja, het kan erger, fijn dat het dan toch nog een "goede" avond wordt. En gelukkig dat je dan materiaal voor je log hebt, want het is hier soms erg stil :)

    BeantwoordenVerwijderen