14 februari 2014

Time flies!

Inderdaad, de tijd vliegt.


Harrie heeft jullie een tijd lang min of meer verwaarloosd. Maar hij had daar wel een goed excuus voor, vindt hij vooral zelf. Hij zat namelijk samen met alle andere Harries aan de andere kant van de wereld en had het veel te druk met genieten!

Hij zag kangaroes, koala beren (of 'kwalleberen' zoals kleine Harrie ze nog steeds noemt), en nog veel meer schoons. Hij voelde de zon op zijn bol, soms ook de (warme) regen, werd aangevallen door een krokodil en zijn leven speelde zich (in tegenstelling tot thuis) voornamelijk buiten af.
Harrie had de tijd van zijn leven!

Maar zoals al gezegd time flies, maar zin om mee terug te vliegen had Harrie niet echt!
Maar om jullie een plezier te doen (wat moeten jullie anders beginnen zonder de Harries ???) stapte hij toch in het vliegtuig en zie hier, hij is terug!

Reizen is leuk, maar het heeft ook nadelen, zeker als het op de plek van bestemming zo ontzettend goed bevalt. Je moet namelijk weer wennen, settelen, aanpassen. En dat vond Harrie niet zo makkelijk.

Aan de andere kant van de wereldbol is Harrie echter aan een nieuwe hobby begonnen. En inmiddels is hij lichtelijk verslaafd!

Hij had er al eerder over gehoord toen hij op bezoek was bij een vriend, met dezelfde hobby, maar hij had zich er nooit in verdiept. Tot dat ene moment boven in de bergen....

Harrie heeft 'Postcrossing' ontdekt....
En hij vindt het helemaal geweldig!
Voor wie dit fenomeen niet kent, volgt hieronder een korte uitleg:

Het idee is dat je een account maakt op een website. Je voert je adres gegevens in (die niet voor iedereen op de site te zien zijn overigens) en je kunt beginnen!
Je mag een bepaald aantal kaarten sturen. Op iedere kaart die je de deur uit doet, zet je een code die je samen met het adres van de ontvanger meegestuurd krijgt. Op ieders profiel kun je (als men dat ingevuld heeft) lezen wat voor soort kaarten men leuk vindt.
Vervolgens zoek je een leuke kaart voor deze persoon uit, schrijft de code en een tekstje/groet erop, plakt een (mooie)  postzegel en rent naar de brievenbus!

Zodra degene jouw kaart ontvangt, registreert hij deze code op de website en mag je weer een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten van jou aankomen bij een ander, hoe meer je er zelf mag versturen! (je maximum dat onderweg is, wordt steeds hoger).

De twee puber Harries vonden het maar 'duffe ouwe lullenshit' (excusez les mots), maar inmiddels is het bijna 'vechten' wie de brievenbus open mag doen!

Kortom, als Harrie dan niet het hele jaar door ergens op een andere plek in de wereld kan zitten, dan haalt hij de wereld zo maar in huis!

(zie hierbij de 'buit' van 2 maanden hobby!)(ps: vriend, bedankt voor de hobby! al weet je zelf waarschijnlijk niet dat jij degene bent die deze verslaving veroorzaakt heeft ;-) )


5 opmerkingen:

 1. Welkom terug, Harrie, fijn dat je het naar je zin hebt gehad. Een collega van mij doet ook aan Postcrossing, ik zie regelmatig enthousiaste posts op Facebook, en ik heb er ook al eens over zitten denken...zal ik het dan toch maar doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harrie zegt: doen Ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom thuis Harrie(s), ik heb je verhalen gemist. Maar genoten van je verslag over down under...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom terug Harrie, fijn dat je zo'n mooie tijd hebt gehad. Ik heb er een deel van meegelezen. Daarna kwam er van alles tussen helaas.

  Veel succes met je verslaving :-). Dat staat er natuurlijk wat raar maar goed. Postcrossing dus. Het staat me bij dat ik dit al eens eerder heb gezien van een weblogger. Maar op dat punt blijf mijn herinnering vaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harrie himself1 maart 2014 om 21:31

   ach plaat, als je persé zou willen, dan staan de verslagen nog steeds online. Harrie miste je reacties wel. Was al bang dat je 'boos' was omdat hij (niet altijd) antwoord gaf op je vragen. Maar hij had het zoooo druk met van alles en nog wat, dat hij dan nog drie maanden extra had moeten blijven....
   Maar weet dat je reacties zeer gewaardeerd waren. (en je kerstkaart heb je moeten missen omdat Harries telefoon gejat was, met zn adressen... en je stond blijkbaar niet in het elektronisch bestand?)

   Verwijderen