11 mei 2013

Kleine Harrie weet het zeker!!!

Kleine Harrie is helemaal van streek, hij snapt er helemaal niks van!
En wij, de rest van de Harrie crew, laten het maar zo, want eigenlijk vinden we het wel grappig....

Harrie heeft al jaren slaap problemen en zoals dat zo vaak gaat met problemen, hield hij die voor een groot deel zelf in stand, of in ieder geval maakte hij het er zelf niet echt beter op.
Harrie ging namelijk pas rond middernacht naar bed (onder het mom 'ik kan toch niet slapen') maar voor hij daadwerkelijk 'mocht/kon' gaan slapen, 'moest' hij nog van alles doen van zichzelf. Zo moest hij minstens nog één hoofdstuk lezen, moest hij nog minstens één Sudoku oplossen, moest er nog een moord opgelost worden, een serie gekeken worden, een computerspelletje gespeeld enz. En voor Harrie het wist was het alweer een uur of vier en kwam buiten het leven alweer op gang en was hij alweer niet meer moe.

Dat hield hij altijd wel een paar weken vol, soms zelfs een paar maanden, maar gezond is toch echt anders en uiteindelijk besloot Harrie dat het anders moest.

Hij stelde voor zichzelf een bedtijd ritueel op. Als je baby's en kleine kinderen rustig en aan het slapen kun krijgen met een ritueel, dan moet dat met Harrie (die eigenlijk een groot kind is) toch ook lukken?

Goed, dus vanaf nu, gaat er om 22u een alarm af en moet Harrie afronden waar hij mee bezig is en richting zijn bed. Om 22.30u moet hij zich in zijn bed bevinden. Dan heeft hij vervolgens tot 23.55u de tijd om te doen wat hij normaal de hele nacht deed, dan gaat het volgende alarm en moe hij afsluiten. Om 24u moet het licht dan uit en gaat Harrie dan echt slapen.

Gek genoeg zijn Harries slaap problemen eigenlijk vrijwel verdwenen sinds hij zich hier aan houdt. Komen de problemen terug, dan moet hij zijn ritueel weer strakker ter hand nemen, want meestal betekent dit dat hij het ritueel heeft laten varen.

Maar waarom is Kleine Harrie dan van streek? Dat is simpel. Harrie heeft een iPad en in die iPad zit een wekker functie met allerlei geluiden. Het fijne is dat je de wekker zo vaak je wil in kunt stellen, op verschillende tijden, verschillende dagen enz. Één van de geluiden is dus een blaffende hond.

Het mag inmiddels bekend zijn, dat Kleine Harrie verzot is op honden. Iedere avond om 22u en om 23.55u klinkt er vanuit de iPad dan ook het luide geblaf van een hond. Kleine Harrie heeft het huis al afgezocht naar de hond en uiteindelijk ontdekt dat het geluid uit de iPad afkomstig was. Vervolgens heeft hij ook de iPad al meerdere keren aan een grondige inspectie onderworpen en hij kan maar tot één conclusie komen..... Maar dat weet hij dan ook héél zeker:

In de iPad woont een onzichtbare hond!!!


5 opmerkingen:

 1. Goh, Harrie, dit zou mijn verhaal kunnen zijn. Ik moet ook altijd eerst zo nodig het een en ander doen. Ik zal je tips eens opvolgen, met alarm en al. Bedankt hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grote Harrie heeft de zaak flink in de hand genomen. En kleine Harrie heeft respect voor de hond in het apparaat.
  Grote Plato zou ook eens wat meer structuur moeten aanbrengen. Want weliswaar is het geen moeten, maar ook bij hem gaat menigmaal het licht pas rond drie uur uit omdat die DVD zo leuk of het boek zo mooi was.
  Nou... 't gaat nog moeite kosten want jij bent dan wel zo'n doorduwer, maar of ik dat ook ben.... kweenie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gelukkig niet of of nauwelijks slaapproblemen pffft maar ik ga dan ook altijd consequent om 11 uur naar bed anders word het wandelen voor mij.groetjes Novelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dit is zo bekend! ik moet me ook vaak aan een strak schema houden anders ga ik helemaal niet slapen. maar wat is het moeilijk om de tv uit te zetten of een spannend boek weg te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen