8 april 2015

Een kijkje in het leven van Harrie....

Gisteren kreeg Harrie weer eens bezoek van z'n Woonbegeleider. Nu is dat in zekere zin niet zo heel speciaal aangezien de frequentie wat opgeschroefd is, maar toch.

Omdat er in het buurhuis heel druk gewerkt (lees: de hele dag geboord en gehamerd) wordt, besloten ze bij Harrie op de hoek op het terrasje in de zon even wat te gaan drinken. En dus slenterde Harrie met frisse tegenzin met Woonbegeleider mee.

Op dit moment zijn alle Harries erg actief, vooral de Harries die het 'overnemen' en dan voornamelijk de jongere garde. En om dan weer specifieker te zijn: Jongste Puber Harrie is nogal hyperactief en opstandig. OpperHarrie (ik dus) snapt op zich wel hoe dat komt, dus dat is het probleem niet zo, maar het vreet wel energie en is behoorlijk frustrerend van tijd tot tijd.

Al slenterend naar de hoek, en in gesprek met Woonbegeleider, hoorde Harrie ineens één van zijn langstaanwezige Harries zeggen: "One down Shakes, One down".
En hoewel het u waarschijnlijk niet zoveel zegt, draaide Harrie zich toch enigszins verbaasd/verschrikt om, om te kijken hoe en wat.

En zo zag hij tot zijn schrik dat er een oudere mevrouw bezig was het beton te kussen. En dus draaide hij zich om en liep erop af om te zien of hij kon helpen (ondertussen luisterend naar het 'stemmenkoor' dat hem allerlei tegenstrijdige adviezen gaf over wat wel en niet te doen:
"wel oprapen!"
 "Niet oprapen, ze kan wat gebroken hebben, dan maak je het erger!",
"Laten liggen, dat heb op de grond gelegen dat is vies!"
"De jeugd van tegenwoordig doet toch niks goed, laat maar liggen."
"Dalijk denk ze da je dr tasje wil roven"
enz.....

En dat dus allemaal in de paar seconden dat OpperHarrie zich omdraaide en naar deze dame toeliep. Maar door al dat commentaar wist hij even niet zo goed wat te doen.

Gelukkig had Woonbegeleider inmiddels ook door wat er aan de hand was, en die heeft gelukkig iets meer ervaring met (vallende) oude mensen. Dus mevrouw stond al gauw weer op haar pootjes en kon weer verder. En OpperHarrie en Woonbegeleider zaten al gauw op het terras.

Na een tijdje kwam er een 'baby hond' (met z'n baasjes, maar die zijn totaal oninteressant) aangelopen. En ineens was ook Woonbegeleider niet meer zo interessant en was Kleine Harrie volledig in z'n nopjes met het bestuderen van de baby hond.

Ergens half in de verte kreeg OpperHarrie nog mee dat Woonbegeleider aan Kleine Harrie vroeg of hij het leuk zou vinden als hij zijn twee hondjes eens mee zou nemen, waarop ik Kleine Harrie enthousiast 'zag/voelde' knikken. Woonbegeleider zei er nog bij: "dat moeten we dan wel even aan OpperHarrie vragen he?" Waarop Kleine Harrie heel heftig nee zei/schudde. En zo was het al snel (geen idee) tijd om terug te gaan naar huis.

OpperHarrie had nog gele en groene courgettes over en besloot daar soep van te maken voor het avondeten. Jongste Puber Harrie, vond dat niet zo'n goed plan, groentes zijn namelijk sowieso per definitie vies. Maar toen hij eenmaal geproefd had, was het best lekker, maar hij vroeg zich toch af "waar het echte eten bleef".

Eén van de 'volwassen Harries' vond het nodig om onze driftige puber eens te plagen en zei: "dat is er dus niet" (en ja, hij had ook gelijk, er was niks anders). En dat leverde weer een hele boze Jongste Puber Harrie op, die maar moeilijk uit z'n boosheid te krijgen is.
OpperHarrie werd er moe van en wilde naar z'n bed......

 Die ochtend had OpperHarrie Gijs (knuffel nijlpaard) ondanks groot protest van Kleine Harrie in de 'badmachine' (lees: wasmachine) gestopt en die lag te drogen op het wasrek in de gang.
Buiten laten drogen was geen optie geweest, want dan werd Gijs verkouden. Of hij zou wegwaaien. Hem met wasknijpers aan het wasrek vastmaken buiten doet pijn aan zijn oren of staart, en met een riem aan het wasrek vastbinden was "zielug".

Maar toen OpperHarrie dus naar bed wilde was Gijs dus nog niet helemaal droog, en aangezien Gijs als hoofdkussen dient, was Kleine Harrie ontroostbaar!
OpperHarrie mailde dit aan Woonbegeleider en kreeg als antwoord dat hij zijn hondjes, als ze uit bad kwamen wel eens in een handdoek wikkelde en dat vonden ze heerlijk!
En dat vond Kleine Harrie een strak plan!

Onder een "Woonbegeleider is veel slimmerder dan jij" kon OpperHarrie op zoek naar een roze (zucht) handdoek, waar Gijs in gewikkeld kon worden.....

En toen dat eenmaal gebeurd was, kon een dodelijk vermoeide OpperHarrie eindelijk in bed stappen......


1 opmerking: