9 mei 2012

Bla bla bla...

Harrie hoort het jullie al denken.... Hé je zei dat je een nieuwe start ging maken, dan moet je ook schrijven!
Ja, dat klopt, dat zou hij ook moeten doen, maar hij is momenteel met zijn gedachten en dergelijke op heel andere plekken.

De inspiratie tot leuke, grappige, rake, ontroerende stukjes komen niet zijn vingers uit. Zelfs saaie stukken komen zijn vingers niet uit. Harrie is gefocust, en maar op één ding...
Eén van zijn dromen is werkelijkheid aan het worden en nee, hij gaat jullie hier niet vertellen wat dat is. Misschien als de tijd daar rijp voor is, maar nu nog niet.

Harrie doet zichzelf en anderen de afgelopen week een beetje verbazen. Soms in negatieve, maar doorgaans toch in positieve zin. Zo voerde hij drie constructieve gesprekken in een paar dagen tijd. Hij kwam voor zichzelf op, op momenten dat anderen dat niet in hun hoofd gehaald zouden hebben op een constructieve manier en hij wist zijn 'pieker modus' voor even uit te zetten.

Voor een paar dagen voelde hij zich zelfs even ge...gel....gell...gelukkig...

Harrie 'heeft niks' met politiek. Hij weet best dat hij dat van sommige mensen niet mag zeggen, maar dat kan hem niet schelen. Hij weet er niets van, wil zich er ook niet in verdiepen (want dat zorgt voor onrust in Harries toch al niet rustige hoofd) en hoeft dan ook nooit een diepgaande mening te hebben.

Toch maakt Harrie zich best ongerust over een aantal ontwikkelingen die ook Harrie zelf behoorlijk raken. (eigen bijdrages van hier tot Tokyo (en volgend jaar ook nog eens terug), alle bezuinigingen op alle gebieden, die in Harries ogen op de langere termijn alleen maar meer geld gaan kosten enz.)

Eergisteren vond iemand het nodig om Harrie te vragen wat hij vond van de (plannen? of is het al een feit, zelfs dat weet Harrie niet) eigen bijdrage van 400 euro. Harrie keek de desbetreffende persoon aan en zei: "dat zie ik tegen die tijd wel weer. Ik heb besloten dat ik me nu niet druk maak om wat er besloten wordt en hoe dat invloed gaat hebben, want als ik dat wel ga doen, dan slaap ik geen enkele nacht meer."

Die persoon kon dat maar niet snappen....
Maar sinds Harrie die filosofie voor zichzelf bedacht heeft en ook uitvoert, gaat het een stukje makkelijker met hem. Hij leeft nu en ziet wel wat er van al de plannen terecht komt. Noem het struisvogel politiek, dat maakt Harrie niks uit.....

Maar als Harrie aan politiek denkt en het onderstaande plaatje ziet, dan denkt hij.....
De politiek (binnenland en buitenland, één pot nat) is gewoon één grote Jim Carrey film!

Dus laten we er maar om lachen....5 opmerkingen:

 1. Hoera, je bent terug en je hebt een verrassing voor ons in petto. Plato gaat geduldig zitten wachten(maar dat is moeilijk).
  Harrie, ik lees wel veel over politiek maar ik geef toe,het maakt ook mij niet rustiger. Ik zie neergaande spiralen van hier tot Timboektoe en inderdaad ook weer terug. Ik denk dat jou houding nog zo slecht niet is. Het levert gemoedsrust op.

  Enfin, je bent er weer en dat is fijn. Iets van de oude weblogsfeer gaat hier bij blogspot herleven. Ik ga ook weg bij weblog want ze hebben Melody ontslagen per 1 juli en ik vind dat ze dat, na al die rottigheid, niet verdiend heeft.

  Har jongen, welkom thuis op je oude / nieuwe nestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. harrie in de warrie13 mei 2012 om 15:19

  Dat heeft Melody absoluut niet verdiend!!! Eerst haar kont onder zich vandaan werken om met veel te weinig mensen een slecht overdachte verhuizing te voltooien en dan nu haar ontslaan???
  Dat is geen stijl!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjeetje, weer een nieuw stukje. Hier iemand, die geen idee heeft hoe die er ooit bijgekomen is, maar toch het blok op Web-Log en nu hier al een aantal jaar stilletjes meeleest. Succes met alles waarmee je momenteel zo bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Harrie, ik was hier ook weer eens, werd tijd niet?
  Politiek, nee ook ik kan/wil me daar niet in verdiepen.
  Ik blog nu alleen nog bij wordpress en dat bevalt me goed.
  Ondanks dat ik niet zo regelmatig bij je lees ben ik je nog niet vergeten hoor.
  Liefs, Geesje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Harrie, ik zal niet over al je stukjes een mening geven. ;-)
  Het helpt wel om zoveel mogelijk in het hier en nu te leven want van de politiek wordt je alleen maar beroerd(er).

  BeantwoordenVerwijderen